Sri Lanka 333Travel topper

Een individuele reis naar Sri Lanka voor een prikkie maar kwalitatief een topper. Dat kun je verwachten van deze 333travel Sri Lanka reis. Maar wacht niet te lang want voor deze aanbieding Sri Lanka zijn nog maar enkele reizen beschikbaar.

Individuelereis-Srilanka-333travel

Wat kun je verwachten
Bereid je voor op een aantrekkelijke klim naar Sigiriya, de leeuwenrots. Een wenteltrap brengt je omhoog langs de bergwand, beschikderd met unieke fresco’s. Aan de top, waar ooit een majestueus paleis stond, worden je inspanningen ruimschoots beloond met een waanzinnig uitzicht.

Snuif de adembenemende boedistische en Hindoestaanse cultuur van Sri Lanka op in de vele eeuwenoude tempels. De tempel Matale is de indrukwekkendste Hindu-tempel van Sri Lanka. De Dambulla-tempel, gelegen in een berg, is een  mysterieuze tempel die in een avonturenfilm niet zou misstaan. In deze archeologische hotspot kun je perfect je Indiana Jones-dromen waarmaken.

De stervende Boeddha (14m) moet je wel groeten als één van de meest imposante beelden in Polonnaruwa.

Rondreizen in Sri Lanka doe je gedeeltelijk via de trein en gedeeltelijk per gids en een eigen chauffeur.

In het westen van Sri Lanka ga je naar Pinnawala. Dit weeshuis voor verlaten en gewonde olifanten brengt deze indrukwekkende dieren in een stoet van strand naar woongebied. Wandel met ze mee en voer ze hun favoriete voedsel, banaantjes.

Een rondreis in Sri Lanka heeft vele culinaire hoogstandjes. Probeer  zeker één van de buitengewoon lekkere curryschotels met rijst en linzen. Deze zeer pikante gerechten– bereid je voor op minstens 5 pepers op je bord – worden in Sri Lanka zelfs als ontbijt gegeten. De lekkerste keuken (hoewel minder verfijnd dan de Thaise) proefden wij bij de lokale bevolking. Probeer dus zeker een kookworkshop mee te pikken, help bij het bereiden van eten en eet alles nadien met de handen op. Als je mond  in brand staat, blus dan even met wat fruit of sapjes.

Zet je rondreis verder in zuidelijke richting en ontdek opnieuw een totaal andere kant van Sri Lanka. Galle is een prettige koloniale stad waar je na een bezoek aan het fort heel wat ambachtelijke juwelen, edelstenen en mooie kunstobjecten op de kop kan tikken. Sluit je reis door Sri lanka of met een dagje welverdiende rust aan het mooie strand van Mirissa. Dit paradijselijk plekje ligt gelukkig nog niet vol met naast elkaar bakkende toeristen. Aan de gezellige strandbars konden we ons nog voor een laatste keer onderdompelen in een tropisch paradijs.

Individuelereis-Srilanka-333travel