Koning Aap groepsreis Bhutan 16 dagen

Het fascinerende Bhutan is pas sinds enkele jaren toegankelijk voor toeristen. Bhutan probeert haar identiteit te behouden door toeristen te regulieren. Een bepaald aantal mag in het land op een bepaald moment aanwezig zijn. Het ‘ Land van de Donderende Draak’ is dan ook prijzig om te bezoeken (250 USD per dag) en alleen groepen komen binnen. Koning Aap biedt je de mogelijkheid om Bhutan per groepsreis te bezoeken. Een unieke kans en ervaring.

Bhutan zit vol met unieke mythen en wonderen. Zowel cultureel als landschappelijk is het ‘Land van de Donderende Draak’ zeer bijzonder tijdens de rondreis Bhutan. Verscholen in de groene Himalaya is Bhutan lange tijd afgesloten geweest van de buitenwereld. Pas sinds de jaren zeventig is de grens mondjesmaat open gegaan.

Koning Aap groepsreis Bhutan

Bhutan is prijzig; het toerisme is zo geregeld dat je per dag een vast bedrag (250 USD) betaalt, waarin alles is inbegrepen (je overnachtingen, maaltijden, excursies, gids en vervoer). De reissom is afhankelijk van het aantal nachten die je in Bhutan verblijft. Op deze reis is dat 12 nachten!
Boek deze reis
Indrukwekkende kloosterdansen
Op Bhutaanse kloosterfestivals ben je tijdens je Bhutan rondreis getuige van gemaskerde kloosterdansen die gepaard gaan met muziek van trommels, cymbalen en karakteristieke blaasinstrumenten. De lokale bevolking komt van heinde en verre op zo’n ‘tsechu’ af, gekleed in zijn beste traditionele kledij. Meestal zijn er wedstrijden in boogschieten, de nationale sport van Bhutan.

Het culturele hart van Bhutan
Je bezoekt tijdens deze Bhutan groepsreis verscheidene ‘dzongs’, typisch Bhutaanse bouwwerken. Het zijn gefortificeerde nederzettingen die zowel de geestelijke als wereldlijke macht herbergen. Zie het als klooster en provinciehuis in één. Bumthang is één van de spectaculairste valleien van Bhutan en tevens het culturele hart van het land. Hier mediteerden vele grote boeddhistische leraren en je vindt er dan ook heel wat heilige plaatsen. De regio is tevens befaamd om de appel- en perzikbrandy en er staat een kleine brouwerij van Bhutan’s enige eigen biermerk, het Pandabier.

Prevelende monniken
Tijdens je Bhutan rondreis passeer je dorpjes in de Punakha-vallei waar de tijd heeft stil gestaan. Rode pepers hangen te drogen in de zon, een boertje hakt de halmen van het veld en kinderen rennen vrolijk achter het pluimvee aan. De Punakha dzong, de voormalige winterresidentie van de koninklijke familie, is schitterend gelegen tussen twee rivieren. Vaak tref je een mysterieus gebeuren: prevelende monniken, geluiden van trommels en bellen, wierookluchtjes en brandende kaarsen…

Yams, chilipepers en yakkaas
De hoofdstad Thimphu is klein en rustig. Slenteren door het centrum is een genot vanwege de pittoreske straatjes, de architectuur en de mensen in klederdracht. Op diverse plaatsen in Thimpu kun je kennismaken met produkten van handwerklieden. Op de markt vind je Bhutaanse waren, variërend van yams, chilipepers, asperges en yakkaas tot manden, hoeden en religieuze objecten.

‘Geheimzinnige’ vallei
De smalle Haa-vallei ligt aan de grens met Tibet en is één van de laatste valleien die open is gesteld voor buitenlandse bezoekers. Haa betekent ‘geheimzinnig’ en als je door de vallei wandelt of picknickt langs de oevers van de rivier begrijp je meteen waarom deze naam gekozen is. Je ziet hier tijdens je Bhutan rondreis dichtbegroeide naaldwouden, kleurige bloemen en de bergtoppen van Tibet op de achtergrond…

Filmdecor voor ‘Little Buddha’
Paro is een genot voor het oog: mooi gedecoreerde en beschilderde winkeltjes sieren de straten. Rinpung dzong werd gebouwd in 1646 om de vallei te verdedigen tegen de Tibetaanse invasie. De vierkante dzong is werkelijk schitterend; het zal je niet verbazen dat dit bouwwerk is gebruikt als locatie voor de film ‘Little Buddha’.

Gebedsvlaggen bij Tiger’s Nest
Het pad naar het befaamde klooster Tiger’s Nest klimt door een prachtig bos vol pijnbomen, die veelal bedekt zijn met baardmossen en soms zijn behangen met uitbundig wapperende gebedsvlaggen. Het bouwwerk kleeft als het ware aan de rand van een loodrechte rots die 900 meter de diepte induikt, tot op de bodem van de vallei. Een must-see van je Bhutan rondreis!

Koning Aap groepsreis Bhutan