Groepsreis Maleisie 19 dgn

Maleisië is een land vol tegenstellingen. Hypermoderne gebouwen worden afgewisseld met traditionele tempels. De aangeboden Maleisië groepsreis van Shoestring brengt je naar koloniale plaatsen, de dynamische wereldstad Kuala Lumpur, de heuvelachtige theeplantages van de Cameron Highlands en de oerjungle van Taman Negara Forest. aan ontspanning is ook gedacht door te overnachten op bountyeilandjes met parelwitte stranden en adembenemende koraalriffen.

bekijk-nu

In Kuala Lumpur kun je heerlijk ronddwalen in het chaotische Chinatown met haar vele eettentjes, terrasjes en marktjes. Bezoek de ooit hoogste gebouwen ter wereld; de beroemde Petronas Towers. Aan de rand van de stad liggen de Batu caves. Een imposant hindoeistische tempel uitgehouwen in de rotsen. Duik het bruisende uitgaansleven in en vermaak jezelf in een van de gezellige (karaoke)bars. Een bezoek aan het voormalige V.O.C stadje Melaka,staat ook op het programma. Nederlandse koloniale gebouwen uit de V.O.C. tijd laten hier het koloniale verleden zien.

In the jungle, the mighty jungle…
Na alle cultuur wordt het tijd voor natuur. Het regenwoud van het uitgestrekte Taman Negara National Park, midden op het schiereiland, is het oudste ter wereld en bestaat al 130 miljoen jaar ononderbroken. Je reist per bus en boot door het vogelrijke gebied naar de overnachtingsplek, diep in het oerwoud. Dieren die je vrij zeker zult zien zijn de wonderlijk gekleurde ijsvogels, neushoornvogels en de grote vliegende honden. Je kunt er korte of langere oerwoudwandelingen maken op zoek naar apen, neushoornvogels en varanen. Ook ’s nachts kun je op pad met een ranger. Kleine insecten en dieren ritselen tussen de bladeren en op de achtergrond hoor je geluiden van nachtdieren.

Theeplantages en watervallen
Bijzonder is een spectaculaire canopy walk, die je over hangbruggen hoog door de toppen van de woudreuzen voert. Eén voor één loop je over de wiebelige brug, soms hang je meer dan 25 meter boven de grond. Cameron Highlands is je volgende bestemming, een weelderig begroeid berggebied dat in de 19e eeuw door de Engelsen werd ontdekt toen zij de hitte van het laagland ontvluchtten. Het is een voortreffelijk wandelgebied vol theeplantages, watervallen en kleurige bloemen.

Orang-oetans en handnijverheid
Via de fraaie Sam Poh Tong-tempel in Ipoh en het ‘Orang-oetan eiland’, waar je oog in oog komt te staan met deze indrukwekkende mensapen, rijd je over de langste brug van Zuidoost-Azië (13 km). Je komt aan op het ‘Chinese’ eiland Penang waar je lekker kunt luieren aan de stranden of de kleurige Kek Lok Si tempel kunt bezoeken. Door het afwisselende heuvellandschap reis je naar Kota Bahru. De overdekte, kleurrijke markt van dit plaatsje is het centrum van de traditionele handnijverheid van het land.

Welkom in het paradijs!
Pulau Perhentian bestaat uit twee eilanden, omgeven door parelwitte stranden, een kristalheldere zee en schitterende koraalriffen. Een paradijs voor duikers, snorkelaars en zonaanbidders, waar je twee volle dagen kunt relaxen. Je volgt de kustlijn richting Kuantan, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Van juli tot half september kun je hier de zeeschildpadden gadeslaan die aan land komen om hun eieren te leggen. Ook buiten dit seizoen valt er genoeg te ondernemen!

bekijk-nu